Skocz do zawartości

Ciekawostka z Zgorzelca :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeglądając stronki na necie znalazłem ciekawy artykuł :)

ardzewiałe łuski, zasobniki na amunicję i fragmenty masek przeciwgazowych z czasów II wojny światowej. To wszystko znalazł podczas spaceru nad jezioro miszkaniec Zgorzelca.– Szedłem skrajem lasu i natknąłem się na to dość przypadkowo – mówi Witka Przemysław Zieliński ze Zgorzelca..

Policjanci na miejscu mają ocenić, czy znaleziskiem powinni zająć się saperzy. Nie wiadomo też, czy ziemia w pobliżu nie kryje innych niespodzianek. Właściciel pobliskiej działki rekreacyjnej już co najmniej dwukrotnie gościł u siebie saperów, którzy zabezpieczali wykopane z ziemi pozostałości po walkach z czasów II wojny.
Według miejscowych, cały ten teren powinien zostać przez saperów dokładnie sprawdzony. Jeśli tego nie zrobią, wezwania do podobnych znalezisk będą się jeszcze powtarzać."

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/znalezisko_z_czasow_wojny_1267.html

Ciekawy traf :)
Ciekawy człowiek / jeden co przy takim znalezisku zawiadomił policje a nie do szopki i na allegro :D

I jeszcze jedno - słabo penetrują teren chłopaki z Zgorzelca jeśli takie fanty w ich obszarze działania leżą na wierzchu :)

Może pomocy ..... ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie