ja20 Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 Chcieliśmy obejrzeć, zaparkowaliśmy koło parkingu, i pan który wyszedł z budki powiedział, że chłopaków dziś nie ma, zamknięte".Po rozmowie okazało się, że ktoś się tym zajmuje, w środku jest oświetlenie i jakieś fanty.Może ktoś jest w stanie napisać, co to dokładnie za obiekt, kto się tym zajmuje i kiedy można obejrzeć to co jest w środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 witam jest to schron lini Mołotowa na ul Piłsudzkiego z polską kopułą,prawdziwa perełka na skalę Polski w środku .Obiekt ten do niedawna był zasypany a na jego stropie znajdował sie taras dla piwoszy.Obecnie wydzierżawiony .Dzierżawcy włozyli w niego kupę pracy i kasy chwała im za to.Docelowo ma być otwarty dla zwiedzających ale trochę sie przeciaga,myślę że po uprzednim uzgodnieniu kolega Grzegorz otworzy i pokaże swoją ciężką prace.Schron o tyle ciekawy że brał udzial w walce ,bronil sie w okrązeniu do końca cała załoga zginęła...W 1996 roku schron stał sie centrum rekonstrukcji histoprycznej pt Operacja Barbarossa 1.Kolego ja20 skąd jesteś ? i kiedy zamieżasz znowu zawitać do Przemyśla ? chętnie pomogę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 małe co nieco wraz a krótkim filmem http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080507/WEEKEND/709322673 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 Ja w Krakowie mieszkam, albo pod Wawą, ale pogórze Przemyskie jest miejscem w którym kiedyś bardzo chciałbym mieszkać(takie chyba moje największe marzenie).Na razie mam małe problemy natury finansowo-czasowo-rodzinnej, więc pewnie do Przemyśla szybko nie zawitam.Chciałbym kiedyś zobaczyć wnętrze schronu, na pewno jak się będę wybierał to się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombspider Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Molnar - tak z ciekawości, czy pisząc o koledze Grzegorzu miałeś na myśli Grzesia K.?Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 nie chodzi mi o Grzegorza M. dzierżawcę,a Grzesiu K. nie wiem czy tobrze kojarzę to kolega dzialający na forcie XV Borek no i oczywiscie jeżeli dobsze skojarzyłem bo umknęło mi nazwisko trochę kopiący " wraz z kolegami z fundacji np Wackiem ,Rudolfemi innymi, chyba że nie o tą ekipe chodzi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombspider Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Dzięki za odpowiedź, Grzesia K. z fortem Borek" dobrze kojarzysz, z Grzesiem M. jeszcze nie miałem przyjemności się spotkać, ale przy moim kolejnym pobycie w Przemyślu postaram się to nadrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.