Skocz do zawartości

Co to za obiekt(bunkier, schron) w Przemyślu

Rekomendowane odpowiedzi

Chcieliśmy obejrzeć, zaparkowaliśmy koło parkingu, i pan który wyszedł z budki powiedział, że chłopaków dziś nie ma, zamknięte".

Po rozmowie okazało się, że ktoś się tym zajmuje, w środku jest oświetlenie i jakieś fanty.

Może ktoś jest w stanie napisać, co to dokładnie za obiekt, kto się tym zajmuje i kiedy można obejrzeć to co jest w środku?

witam jest to schron lini Mołotowa na ul Piłsudzkiego z polską kopułą,prawdziwa perełka na skalę Polski w środku .Obiekt ten do niedawna był zasypany a na jego stropie znajdował sie taras dla piwoszy.Obecnie wydzierżawiony .Dzierżawcy włozyli w niego kupę pracy i kasy chwała im za to.Docelowo ma być otwarty dla zwiedzających ale trochę sie przeciaga,myślę że po uprzednim uzgodnieniu kolega Grzegorz otworzy i pokaże swoją ciężką prace.Schron o tyle ciekawy że brał udzial w walce ,bronil sie w okrązeniu do końca cała załoga zginęła...W 1996 roku schron stał sie centrum rekonstrukcji histoprycznej pt Operacja Barbarossa 1.Kolego ja20 skąd jesteś ? i kiedy zamieżasz znowu zawitać do Przemyśla ? chętnie pomogę .

Ja w Krakowie mieszkam, albo pod Wawą, ale pogórze Przemyskie jest miejscem w którym kiedyś bardzo chciałbym mieszkać(takie chyba moje największe marzenie).Na razie mam małe problemy natury finansowo-czasowo-rodzinnej, więc pewnie do Przemyśla szybko nie zawitam.Chciałbym kiedyś zobaczyć wnętrze schronu, na pewno jak się będę wybierał to się odezwę.

nie chodzi mi o Grzegorza M. dzierżawcę,a Grzesiu K. nie wiem czy tobrze kojarzę to kolega dzialający na forcie XV Borek no i oczywiscie jeżeli dobsze skojarzyłem bo umknęło mi nazwisko trochę kopiący " wraz z kolegami z fundacji np Wackiem ,Rudolfemi innymi, chyba że nie o tą ekipe chodzi pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie