Skocz do zawartości

schron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jeszcze jedno kolego molnar,w filmie o bunkrze w przemyslu grzegorza malika tez sa zastosowane takie drabinki!no chyba ze do studzienek wmurowywali takie same he
Napisano
dobra to może ja Ci zadam pytanie:
-kiedy ostatnio ten teren byl zamieszkiwany?i kiedy ostatnio któś urzywał szamba? bo z tego co widzę to jesteś trochę zielony bez urazy.Co to schronu bojowego lini Mołotowa ( bo nie wiem czy wiesz ale bunkier to potoczne określenie takiego obiektu )jeżeli obiekt skladał sie z kilku kondygnacji taka drabinka choć budową różniąca się od twojej (parę szczegółów)służyła za zejscie.No itaka mala róznica Linia Molotowa to Sowiecka szkola fortyfikacji a ty piszesz że zabudowania są niemieckie.A szmbo nie używane przez 60lat niestety nie śmierdzi koledzy to potwierdzą,poza tym fekalia też już tam nie ma takie proste zjawiska zachodzące w przyrodzie.Więc przed zejśćiem zapraszam do literatury i nauki teoretycznej a pózniej praktyka bo eksploracja to ciężki kawalek chleba i trzeba wiedzieć kiedy należy powiedzieć nie dalej nie idę ,i zapewniam Cie ze nikt z starych poszukiwaczy nie będzie sie z ciebie śmiał .,ale mimo wszystko życzę powodzenia i z niecierpliwością czekam na rozwiązanie zagadki.no i nie właz tam sam niech na górze zostanie ktoś kto będzie Ci ubezpieczał ....a w szambie fortecznym byłem i to nie jednym stare dzieje
Napisano
jak to szambo było niech się linką obwiąże przy wchodzeniu tam by w razie czego ubezpieczający miał możliwość pomocy
Bo nie wiesz czy gazy wywietrzały ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie