nunek72 Napisano 26 Listopad 2014 Napisano 26 Listopad 2014 Znajomy ma, używa i jest zadowolony. Ale na standartowej cewce to lipa - dokupił Detecha Ultimate i dopiero wtedy sprzęt pokazał pazurki" :-) Mierzyliśmy go na 1 grosz w glebie -powtażalny sygnał na 27 cm. Hełm w skarpce -120 cm. Minus za to ,że nie jest zbyt szybki , no i cewka Ultimate w Polsce ciężko dostępna.
nunek72 Napisano 26 Listopad 2014 Napisano 26 Listopad 2014 Z dwóch powodów: pomimo,że cewka ma tylko 9 cali to jest dość ciężka i daje się odczuć że sprzęt jest z nią kiepsko wyważony - leci na pysk" ....po drugie zasięgowo to mniej niż przeciętnie - na poziomie Garretta 250. Plusem jest tu strojenie do gleby, podświetlenie,prostota obsługi i pseudo statyk" ( akurat tu jest OK , bo zasięg na hełm nawet ładny) Detech Ultimate- cewka dużo większa ,lecz po założeniu ergonomia znacząco się poprawia. Zasięgi jak pisałem wcześniej bardzo dobre na tej cewce ( niestety są dostępne tylko u sprzedawców w UK ) Miałem okazję niejednokrotnie z nim pobiegać i potestować.Dużym plusem jest cena na rynku wtórnym : ceny oscylujące w okolicy 1000 zł ( kolega kupił wiosną krajowy, roczny sprzęt w bardzo dobrym stanie,na gwarancji za 950 zł )
nunek72 Napisano 26 Listopad 2014 Napisano 26 Listopad 2014 Oczywiście to są moje osobiste spostrzeżenia i uwagi na temat tego wykrywacza.Wiadomo, że każdy ma inne kryteria i oczekiwania wobec sprzętu.
miki_mi2 Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Dzięki nunek. A pseudostatyk może działać na dyskryminacji? Lipa z zasięgiem w takim razie. Liczyłem na więcej.
anRO Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Czytam bardzo rzadko ten, dział bo coraz więcej tu bzdur i dezinformacji.Przykład trochę niżej Nokta FORSE.Dobrze ze Raned prostuje głupoty wypisywane.Podobnie w temacie Prizm 6.Cewka 13 Ultimate jest cięższa od 9 i to ona psuje ergonomię.Cewka 13 Ultimate do Prizma jest dostępna w Polsce ,przykladowo w Talcompie.Jest cala seria cewek do prizma serii Nell.Po prostu jest tego w PL masa.Prizm 6 stoi technologicznie daleko przed ACE 250.
miki_mi2 Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Dokładnie anRO masz rację co do merytorycznej rozmowy na forum Odkrywcy - coraz bliżej dna niestety. Wracając do tematu - anRO jeśli miałeś styczność z prizmem 6 w naszych warunkach (lasy, okopy, pobojowiska) to czy Twoim zdaniem nada się jako sprzęt na militaria i kolory typu klamry guziki odznaczenia etc.?
anRO Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Prizm 6 na kolor w lasach czy na pobojowiskach jak najbardziej,na głębokie okopy już nie.Używam 950-ke i Tornado.Kupiłem Tornado w sierpniu od ręki.Ultimate mieli mi sprowadzić do trzech tygodni,ale nie chciałem czekać i zdecydowałem się na Tornado.Bardzo czuła na drobiazgi, co mnie akurat nie cieszy.Jednak głęboko ciągnie większe rzeczy,typu menażki,klamry, plus cały złom.
miki_mi2 Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Dzięki za cenne informacje.Pojadę zobaczyć tego witesa bo jest za 1200 na tablicy i jeśli będzie ok to chyba kupię. Na coś szczególnego przy tym modelu zwracać uwagę? Wiem, że cewkę należy dokładnie przejrzeć.
anRO Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Trzeba pobawić się nim z dziesięć minut, gdzieś z dala od zabudowań.Ustawić dyskryminację jedną kostkę na żelazo.Jeśli nie będzie co chwilę stękał i pierdział to cewka jest w porządku.Wszelkie lewe sygnały świadczą że z cewką nie jest dobrze,a to jest podstawowy problem w tym sprzęcie.
miki_mi2 Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Dzięki za rady ale jasna cholera wybrałem explorera...II
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.