Skocz do zawartości

Kedzierzyn-Kozle(Cosel)

*adi*

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegow.
Interesuje mnie czy w Kedzierzynie-Kozlu sa jeszcze slady po bombardowaniu fabryki paliw w 1944 r.Interesuja mnie leje po bombach itp.Czy w okolicach bylego lotniska(o ile to jest lotnisko) sa jakies jego pozostalosci.

Napisano
Na forum NIEMIECKIE LOTNIKA w dziale WOJNY SWIATOWE jeden z kolegow wrzuca wspolrzedne lotnisk niemieckich z czasow II wojny swiatowej.Jak wprowdzilem wspolrzedne do Google Earth to pokazalo mi lokalizacje widoczna na zdjeciu.Wyglada mi to na pas startowy lub jego pozostala czesc.Nie mam pojecia jak to jest dlugosc ale patrzac na wielkosc zabudowan to moze to jest pas startowy.Ponizej link z forum:
http://www.odkrywca-online.com/niemieckie-lotniska-,39377.html#39377
Napisano
szkoda że pogoda nie sprzyja weryfikacji w terenie. Mieszkam tu od niedawna, dopiero poznaję wojenną historię tego miasta. Postaram się coś dowiedzieć na temat tego ewentualnego lotniska. A jak tylko aura pozwoli wybiorę się tam na spacerek.
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam mieszkam tu już 25 lat i nie słyszałem o żadnym lotnisku nawet nie spotkałem się nawet z żadnymi pozostałościami mieszkam praktycznie przy dawnych zakładach paliwowych i jest naprawdę masę lejów praktycznie cały las ma takie pamiątki :D pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie