Skocz do zawartości

Rekonstrukcja tkaniny na mundury oficerskie

Rekomendowane odpowiedzi

Czcigodni koledzy...
Z uwagi na brak na rynku możliwosci zaopatrzenia się w tkaninę wełnianą na mundur garnizonowy odpowiadajaca choby w przybliżeniu tkaninom przedwojennym, postanowiłem podjąc się kolejnej misji, tj. doprowadzenia do produkcji takiego materiału.
Na razie objawia się to zleceniem analizy oryginalnej tkaniny (na podstawie bardzo dobrze zachowanych spodni oficera piechoty WP). Trochę to zapewne potrwa...

W miedzy czasie chciałbym się zorientowac, ile osób byłoby zainteresowanych takim materiałem,żeby w ogole wiedziec czy jest szansa wyprodukowania określonej (zapewne niewielkiej) ilosci takiej tkaniny. Moje wstępne rozeznanie wskazuje, ze trzeba by zebrac zamówienia na poziomie około 50 - 100 mb.
Byłaboby to jednak przedsiewzięcie - z dużą dozą pewnosci - jednorazowe (jedna partia i koniec).
Z oczywistych względów, na tym etapie nie jestem w stanie podac przewidywanej ceny, bo jej po prostu nie znam.

• 3 months later...
Śpieszę poinformowac, iż na razie mamy wykonane badania laboratoryjne tkaniny na podstawie próbki z oryginalnej tkaniny ze spodni oficerskich. Aktualnie powoli zbieramy zamówienia i poszukujemy producenta, który by się podjął tgo tematu. Co nie jest proste, bowiem tkanina ta jest dwistronnie tkana.
Jak coś będzie, konkretnie wiadomo, np. co do wyceny produkcji, to dam znac zainteresawanym, także i na tym forum.

• 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie