aggg1 Napisano 13 Luty 2009 Autor Napisano 13 Luty 2009 czy ktoś wie co sie mogło sta z master V , problem polega na ty ze podczas wypadu w teren przestał mi sygnalizowac głośniczek wiec zacząlem smigac na słuchawkach a teraz gdy sezon prawie w pełni nie moge go włączyc, baterie a raczej akumulatorki sa nowe!!!!!!!!!!! lub jesli moze mi ktoś doradzic gdzie w okolicach olsztyna moge go oddac do naprawy !!!
KRANIK Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 jak nie jest na gwarancji to go rozkręć i zobacz czy nie urwał ci się kabelek od głośniczka,jeżeli sygnał jest w słuchawkach a nie ma w głośniku to właśnie bym stawiał na urwany kabel!
aggg1 Napisano 13 Luty 2009 Autor Napisano 13 Luty 2009 juz to zrobiłem i był caly wychodzilo by ze to sam glosniczek ale on nawet nie chce sie teraz właczyc i nie reaguje nawet w słuchawkach
samulb Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Zanieś do jakiegoś zakładu naprawy RTV i napewno Ci coś pomogą.
szuflanos Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Jeżeli włącza się potencjometrem to rozwiązaniem może być to, że trzeba potencjometr z tyłu popsikać odpowiednim preparatem i będzie chodził. Ja miałem tak w Cortesie", użyłem do tego celu preparatu do czyszczenia głowic magnetowidowych i zadziałało. Nie jestem elektronikiem ale potencjometr szwankował bo wysechł" i stracił przewodność lub coś w tym rodzaju.
anRO Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Czy masz gwarancje czy nie,to zawsze możesz zadzwonić do Penelektronika.Nie zjedzą cię ani nie ugryzą.Po pytasz co i jak i może coś zaradzą.W RTV to możesz naprawiać telewizory,albo urwane kabelki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.