Skocz do zawartości

Manewry KG Edelweiss - Stępina 07-08.02.2009 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do przeglądania galerii zdjęć z manewrów, które zorganizowała Kampfgruppe Edelweiss przy współpracy z grupą Big Red One. Zdjęcia dostępne są na naszej stronie:

http://diegams.nazwa.pl/main.php?target=stepina2009_manewry02

Chłopaki z BRO pewnie wkrótce też pochwalą się swoimi fotkami.

Przyznam, że impreza udała się wyjątkowo. W pierwszy dzień wybraliśmy się na pobliską górę Chełm (pisownia prawidłowa :P
W czasie wspinaczki KG Edelweiss przygotowało zasadzkę. Amerykanie przy dużych stratach wybili" nas prawie do nogi. W drodze powrotnej to jankesi przygotowali na nas zasadzkę. Górale jednak rozdzielili się na mniejsze grupy i przedarli się bez jednego wystrzału do punktu zbornego gdzie ze smakiem zjedli ciepły bigos.

Drugi dzień poświęciliśmy na taplanie się w błocie, sesję fotograficzno - filmową, oraz testy petard.

ARTUT
KG Edelweiss

Wodę ;]

Ja chciałem serdecznie podziękować kolegom z Big Red One za wspaniałe towarzystwo i koleżeński klimat w trakcie całego weekendu. Panowie wielki szcuneczek z mojej skromnej strony i mam nadzieję, że choć w połowie jesteście tak zadowoleni jak nasza ekipa.

P.S. No i oczywiście niezapomniana zasadzka - taktyka godna Brecourt:P Będą to wykładać na uczelniach wojskowych jestem tego pewien ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie