redan64 Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 Podczas wojny we Włocławku znajdowała się jednostka saperska i być może jest to pozostałość po jakiejś pozycji szkolnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Witam,Czy moższ mi napisać gdzie znajdują się te bunkry ?Dięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redan64 Napisano 9 Luty 2009 Autor Share Napisano 9 Luty 2009 Ten punkt znajduje się za pozycją główną niemieckiej linii obrony jest na skraju strzelnicy blisko trasy E-1. Na niewielkiej powierzchni lasu w widocznych jeszcze transzejach znajdują się trzy typy różnych kochbunkrów. Strzelnicami są skierowane w kierunku m.Kowal (trasa na Łódź) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 W tym terenie są ( z tego co mi wiadomo ) tylko tobruki. Czy możeszz mi dokładniej określić gdzie to jest? Ogólnie trochę zajmuję się tym tematem i znam juz wiekszość linii obronnych oraz transzei i pnzergrabów w okolicach Włocławka, ale tej pozycji nie znam.Pozdrawiam,czaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Obiekty z pierwszych zdjęć są raczej powojenne (ten ze zdjęcia pochodzi ze Skansenu Fortyfikacji Pancernej Twierdzy Toruń)http://www.torun.fortyfikacje.pl/obiekty/x_eksponaty_ros.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.