Skocz do zawartości

MP 40 _pozostałosci

Major Kirkor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak mi się wydaję,iż popisać sobie możemy a oni i tak swoje będą czynić dopóki,doputy ktoś z naszych lub normalnych nie znajdzie sie władny to zmienić.Co mnie śmieszy to to ,iz wielu rekonstruktorów jest tzw.smutnymi panami",są wśród nas,zna sie z nami,koleguje i co?Otóż nic,im to chyba na rękę?Przy okazji poprzez znajomości zdobywają wnieformalnie kolekcje,zabytki itd.Szlag mnie trafia jak czytam,widzę,słyszę co wyprawiają z nami!!!czy kiedykolwiek będzie ktoś władny to zmieniś? (podobno ciekawość jest gorsza od zbrodni'?)
Napisano
Z powyższych postów wnioskuję że polscy pasjonaci historii dzielą się obecnie na zfrustrowanych bezsilnością w stosunku do beznadziejności władz i braku alternatyw na jakiekolwiek pozytywne zmiany i tych co patrzą na to z gorzkim uśmiechem na emigracjii.Ludzie olejcie ten chory kraj.W europie jest dla was masa miejsca.
Napisano
Mysle że wszystkie ustawy (jak i ta o broni i amunicji) powstają dla dobra społeczeństwa. Jestesmy częścią tego społeczeństwa i jesteśmy nie zadowoleni z tej ustawy. Możemy wymagać zmiany pewnych paragrafów ww ustawie. Lecz jako jednostka jestesmy słabi natomiast np stowarzyszenie ogólnopolskie może więcej zdziałać.

To takie moje skromne zdanie
Pozdrawiam
Ejo
Napisano
Ilu patriotów odsiaduje wyrok za to co w innym kraju Zjednoczonej Europy jest powszechnie uznawane za Hobby i jest wspierane przez państwo?. Rozmawiałem sporo ze 'Starą Emigracją na Wyspach.Wielu ich jeszcze tutaj zostało.Byli żołnierze Andersa.Dawni działacze AK,Lotnicy.Dominującym wsród ich wypowiedzi poglądem było stwierdzenie że 'Gdybym wiedział za co walczymy i umieramy to bym od razu wyjechał i nie wziął procy do ręki'Inni zaś walczyli dla czystego odwetu.Władze w naszym kraju nigdy nie były zbyt wyrozumiałe dla 'Prawych Obywateli' Pod tym względem nic się nie zmieniło od bardzo dawna.Trzeba mieć ikrę żeby wyjechać.Trzeba mieć sporo zaparcia by sobie radzić ale z czasem okazuje się że warto.Widziałem tutaj już zatwardziałych Patriotów jak zmieniają zdanie z mca na mc i w końcu zostają na dobre.Ograniczanie swobód obywatelskich i podcinanie ludziom skrzydeł niezbyt zachęca do pozostania w polsce czy ewentualnego powrotu do ojczyzny.
Napisano
Bardzo lubię takich patriotów którzy fajdają własne gniazdo.
Dziwne, że nie przeszkadzają Ci wszystkie chore przepisy prawa jakie obowiązują w tym policyjnym państwie jakim jest UK. Rozumiem że wyjechałeś bo w Polsce zabroniono Ci zbierać militaria ? Też mi powód. Może następną falą emigracji będzie większość kierowców niezgadzających się z faktem że trzeba jeździć na światłach przez cały rok. Bo przecież w Anglii nie trzeba. Cóż to za ograniczenie swobód obywatelskich , jaki to chory kraj. Wyjeżdżajcie ludzie. Żałosne.
P.S. Też nie widzę powodu ,żeby zabraniać ludziom kolekcjonowania czegoś co już nigdy nie wystrzeli. Trzeba sprawić aby się to zmieniło tak jak napisał ktoś powyżej.

Pozdrawiam
Napisano
To wtedy policja nie bedzie miala kogo zamykac, statystyki spadna, premi nie bedzie , a gdzie gloria,gdzie slawa?
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie