mmland Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 Trafiła mi się taka moneta niby nic wielkiego, na oko teka sama jak inne, ale po dłuższym oglądaniu zauważyłem różnice.Może ktoś się spotkał z taką, lub może ktoś wie coś na temat czy wybite zostały jakieś inne w tym roku.To znaczy mi się wydaje że jest ona wykonana z innego metalu niż standardowe z niklu. Wydaje mi się że jakby była wykonana z cynku. Moneta z niklu ma około 1,3mm, a ta jest gruba na 1,6mm
mmland Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 z drugiej strony na oko jest taka sama ja inne tylko ma dodatkowo znak z prawej strony pod łapą którego dokładnie nie mogę odczytac. Zaznaczę iż na innych monetach tego typu niklowych nie ma ta nic.
mmland Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 muszę jeszcze dodac iż moneta nie była jeszcze czyszczona i taka wyszła z ziemi
mmland Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 może ktoś podpowie jak sprawdzic czy moneta jest z niklu czy cynkowa
Jacek.Ant. Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Z tą datą w cynku były wybijane 20-groszówki dla Generalnej Guberni.
ahins Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Witam.Monety obiegowe tego wzoru były bite w Wiedniu, Utrechcie i Le Locleźródło: http://www.m4n.pl
mmland Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 to już chyba wszystko jasne a myślałem że mi się trafiło coś fajnego a to populares
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.