Modelarz91 Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 Witam udało mi się dorwać taki oto hełmik blacha jest pokryta szpachla samochodową i jakąś farbą nie do końca wiem jak się do tego zabrać żeby wyglądał jakoś porządnie POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 oto fotka środka bardzo proszę o pomoc ponieważ jest to mój pierwszy hełm i bardzo zależy mi na tym aby fajnie wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson_/ Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Ale co ty chcesz dokładnie zrobić z tym helmem?? Zerwac szpachle i doczyścic do żywego metalu czy go zrekonstruować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 zrekonstruować tak żeby można by go było pomalować i wkleić kalki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson_/ Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Na twoich fotkach widać , ze pod farba kryje się rdza. Najpierw zedrzyj farbe i szpachle przy pomocy opalaeki i szczorki drucianej, a pózniej przeczyśc helm szczotka na wiertarce.Jak juz to zrobisz to podam dalsze wskazowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Jesli masz wolne 20 zlotych mozesz dac do piaskowania (czasem udaje sie taka usluge zaltwic za piwo)naprawde dobre efekty i czysty metal bez ubytkow metalu. Jesli lubisz sie bawic to remlak , remosol lub inny srodek rozpuszczajacy farbe i darcie druciakiem. Wynik pobobny koszty tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Błędów narobiłem ale mogę to zwalić na piwko po pracy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.