albertus32 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 prośba o informacje dotyczącą monety 24 część talara, rok 1764Mam pytanie , gdyz moneta ta fabrycznie" jest wypukła na awersie a wklęsła z 2 strony, czy to jakas prawidłowośc czy koles źle sie przyłozył przy robocie?
albertus32 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 wyciągnięta prosto z czyszczenia, wyczyscilo sie bardzo ładnie, jednakze z 1 strony widocznośc ograniczona. Interesuje mnie to , czy to jakas prawidlowośc że monety nie sa proste" tylko wypukle, o skrzywieniu mechanicznym nie ma mowy. Wyglada to tak, jakby tak mialo byc, ale gdzie mi prostemu chłopakowi znad morza o tym wiedziec. Prosze podzielić sie wiedza, z szukajacym wiedzy...
von Neumarkt Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Zdaje się że wszystko ok,dość często trafiają się tego typu miseczki".
albertus32 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 dziekuje koledzepozdrawiam wszystkich milosnikow gistorii..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.