tomakzr Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Napisano 15 Styczeń 2009 tak sie zastanawiam,skoro jestem wedkarzem i mam zezwolenie na lowienie ryb to chyba powinno to byc legalne????i czy jest,jesli juz jest roznica miedzy pneumatycznym a recznym naciagiem.prosze o podpowiedzi bo juz nie wiem co mam o tym myslec!moze niedlugo zakaza mi lowienia ryb:)
piotr777 Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 ale nie wydaje mi się aby podlegał pod jakąś ustawę stalowy grot z zadziorami wystrzeliwany mechanicznie (dawniej także oszczep wyrzucany ręcznie), służący jako broń myśliwska podczas polowań na duże zwierzęta morskie
m_bomba Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 Witamno niestety jest to broń Harpun w naszym kraju = kusza bez różnicy czy pneumatyczny czy ręczny ja miałem ręczny. I niestety przekonałem sie o tym podczas wizyty pewnych panów pozdrawiamm_bomba
mietek Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 Obowiazuje karta lowiectwa podwodnego, tam tez jest definicja i warunki kuszy: http://www.pzlp.pl/portal/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=6&Itemid=9
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.