Rujewit Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Ja tam nie narzekam ;) Oczywiście trzeba się sporo nachodzić aby coś wycharczeć ale nie jest jeszcze tak źle. Na wiosnę planuję pojechać w rejony Grodkowa, gdy dzień będzie dłuższy - bo tak to mi się nie opłaca. W sumie byłem tam raz i nie wiem powiem jak na parę godzin chodzenia było obiecująco ;)
ramzes0 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 No dziś idę przed las GrodkowskI:D xD W takim charakterystycznym miejscu się pokręćiłem ... i skrzynie znalazłem starą ale dość głęboko już było ciemno... to nie mogłem dokopać:D xD he he.. :D Ja tam wolę broń hełmy xD niż monetki..... Ale w tym lesie trzeba mieć dobry sprzęt... nie to co ja... :D Na wakacjach coś kupie lepszego bo to co mam to złoM:D xD Ale mam fajne ciekawe miejsca na monetki, i bagnet noże okopowe. he he
ramzes0 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 dzisiejsze rezultaty w lesie między Godkowem a Żelazną, znalazłem teren dość marnie przeszukany.... przez innych...wow nareszcie...
ramzes0 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 Nie wyraźne bd 3 pierwsze foto robione przez telefon kom.. postaram się brać aparat do lasu bo ... nie wziąłem ... ale coś tam widać...Chyba 2 Rury od Pancerfausta.... :D ale bez ładunku xD jak widać na focie he he
ramzes0 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 Łuski broń krótka długa , masę tego... z wiadro pełnych bym nazbierał... wiecie może od czego te krótki..
ramzes0 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 Zapewne świder czyli tylna część od moździerza ,, widoczna spłonka..
koles Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Co do tego linku z obrazkiem który zapodałem wcześniej to był on pobrany z rosyjskiej strony poświęconej 60 rocznicy zwycięstwa nad faszyzmem. Swego czasu sporo było takich stron. Za jakiś czas wrzucę resztę (kilka rysunków, i tekst po rosyjsku).
ramzes0 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 Ha ha Najlepsze:D to tak nic to nie przypomina trochę jak kota he he bo jest jedno jak by ucho a drugie odpadło widziałem ale dlatego to dziwne bo sprawdzałem jest to pozłacane ... sam nie wiem po co? he he :D ale znalazłem jakieś złoto he he :D można się pochwalić .. do muzeum to oddam bo mi to n ie potrzebne ,....
Robi65 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 To zapewne resztki wytopionej rudy miedzi z zanieczyszczeniami. Bardzo często znajdowane w okolicach Grodkowa - był tu zapewne jakiś ośrodek hutniczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.