płomyk Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Witam , koledzy chciałbym aby mój orzełek znowu latał foto nie najlepszej jakości ale chodzi mi o połaczenie skrzydełek z resztą , bedzie w gablocie więc chce je przytwierdzic a pół gwizdka " ale jak to zrobić żeby nie zniszczyć go i nie było widać łacznika wiadomo z przodu może być widoczne pekniecie ale chce żeby to była całość mam 3 identyczne i połamane podobnie .pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Lutowanie lutem miedzianym/mosięznym za pomocą palnika powinno połaczyc elementy tego orzełka na stałe. Jubiler powinien to umieć zrobić (tylko pytanie czy mu się będzie chciało). Nie polecam lutowania na cynę bo wygląda obciachowo. Jeśli brak pomocy jubilera, kupić zywicę epoksydową dwuskładnikową (zestaw naprawczy w puszcze i tubce) nasączyć nią kawałek materiału i zanim stężeje podkleić od spodu łącząc korpusik ze skrzydełkami. Kiedy stężeje (a stanie się to szybko) orzełek będzie dorażnie połączony. Jeśli zajdzie możliwość zlutowania lutem miedzianym/ mosięznym wystarczy delikatnie podgrzać sklejonego orzełka nad palnikiem w kuchni (orzełkowi nic nie powinno się stać) a żywica puści natychmiast.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płomyk Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Dzięki kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.