Skocz do zawartości

Prośba o skany z 400 lat Poczty Polskiej.

ireneusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nawiązuję do postu jaki mi wysłał szajko
Data: 2007-09-18 20:40:00
Treść: Witam ! Na interesujący dyskutująch temat sporo ciekawych informacji nt. rdst w Bemowie znajduje się na str.137 do str.142 ciekawego opracowania pt. "400 lat Poczty Polskiejz 1958 roku. Jest sporo ciekawych fotografii, są . Na foto są m. in. 200 kW alternator systemu Alexandersona w trakcie budowy i po odbiorze technicznym, wieże systemu antenowego (w trakcie budowy i po jej zakończeniu), urządzenia odbiorcze "radiostacji odbiorczej w Grodzisku Mazowieckim (1923 r). Jeżeli znajdę chwilę zeskanuję tekst, foto i wstawię. Pozdrawiam, szajko".
oraz do mojego apelu skierowanego do szajko na forum kilka dni wcześniej. Ponieważ dotychczs nie mam od Niego odzewu, sprawdziłem, że ostatni Jego post na forum, pochodzi z czerwca 2008 r. Dlatego też ponawiam moją prośbę do niezawodnych forumowiczów o to co zaoferował spełnić szajko.
Ireneusz Dobiech
Napisano
Być może moja prośba jest zbyt obcesowa i brzmi groźnie. Jednak w rzeczywistości chodzi tylko o 5 stron. Dlatego też ponawiam moją serdeczną prośbę o udostępnienie informacji,w zaproponowanej lub innej formie, znajdujących się na tych pięciu stronach z opracowania 400 lat Poczty Polskiej" z 1958 roku, dotyczących Nadajnika Babice. W pobliżu mego miejsca zamieszkania takie opracowanie jest nie dostępne. Wiadomości te byłyby uzupełnieniem informacji, jakie na temat Nadajnika Babice od kilku lat gromadzę, m.in. w ODKRYWCY nr. 8/2007 i Przeglądzie Telekomunikacyjnym nr.5/2008 (Numer Jubileuszowy) i nr 12.2008 oraz na innych forach. Nadmieniam, iż w 2008 roku przypadała 85 rocznica uruchomienia tego Nadajnika, sławiącego wysokie umiejętności i skuteczność działania polskich inżynierów.
Ireneusz Dobiech.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie