szyszko1984 Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 Witam proszę o pomoc na strychu trafiłem na starą drewniana ramę po obrazie niestety paskudnie zabazgraną farbą olejną i to kilka rożnych warstw w różnych kolorach. chciał bym ja oczyścić do samego drewna ale nie używając do tego opalarki nie chciał bym żeby farba jeszcze głębiej się wpiła pod wpływem ciepła. Są może jakieś metody chemiczne aby ja doczyścić???Z góry dziękuję za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 Skansol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszko1984 Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2009 Dziękuje za pomoc:) szukając innych sposobów na czyszczenie z farby olejnej drewna znalazłem jeszcze jedną metodę z użyciem sody kaustycznej i perhydrolu. Czy słyszeliście jakieś opinie na temat tej metody czyszczenia? (podobno jest najskuteczniejsza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.