białemyszki Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 Witam kolegów. Mam do was pytanie. Kilka lat temu wpadło mi w rece takie tylne koło, ale nie mam pewności, czy z Iża czy z DKW. Na dyktę wskazywałyby niemieckie łożyska w piaście i cztery połączone kółka- zapewne znak auto union wybity na tulejce dystansowej tych łozysk. Ale jak wiadomo u naszych wschodnich braci wszystko było możliwe, to pewności nie mam. Czy któryś z szanownych kolegów byłby w stanie wypowiedziec sie w temacie. Fotek niestety nie jestem w stanie wstawić, siedzę w Irlandii a koło leży w Polsce.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 Bez dokładnych oględzin rzecz nie jest do stwierdzenia.To co napisałeś wskazuje na koło DKW,ale po wojnie , w ramach długu wojennego Niemcy spłacały tzw. dług wojenny między innymi częściami do dykty, które ruscy montowali do jeży.Zdażyło mi się w przeszłości spotkać kilka silników do jeża, które były wypełniome bebechmi z sygnaturą Auto Union i numerami katalogowymi.A więc ???......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
białemyszki Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 Dzięki wielkie za odzew. Własnie przez te 'długi wojenne', nawet mając na części znaki Auto Union, nie mozna mieć 100% pewności... Pozdro i szczęśliwego nowego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.