Marins Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2008 Witam.Ostatnio znalazlem 50 lusek od mausera ale na moja niekorzysc sa one stalowe i nie wiem jak je oczyszcic.Probowalem juz kwaskiem cytrynowym, octem i soda ale efekty byly marne.Sa one wstepnie oczyszczone papierem sciernym ale jest na nich jeszcze ciemny osad.Jaki jest dobry sposob na dokladne wyczyszczenie takich lusek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marduk200 Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 może elektroliza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Możesz spróbować elektroizą ale nie licz , że dobrze wyjdą. radzilbym Ci sobie glowy nimi nie zawracac. Po lasach jeszcze walają się mosięzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Wygodniej autolize w wypadku wielu małych przedmiotów.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus992 Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Ja proponowałbym pobawić siec na spokojnie Fosolem. W ten sposób czyściłem łuski od Sturmghewera i jestem bardzo zadowolony z efektu. Jesli dokopię się do fotek to je zamieszczę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.