Marins Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Napisano 7 Grudzień 2008 Witam.Ostatnio znalazlem 50 lusek od mausera ale na moja niekorzysc sa one stalowe i nie wiem jak je oczyszcic.Probowalem juz kwaskiem cytrynowym, octem i soda ale efekty byly marne.Sa one wstepnie oczyszczone papierem sciernym ale jest na nich jeszcze ciemny osad.Jaki jest dobry sposob na dokladne wyczyszczenie takich lusek ?
thomson Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Możesz spróbować elektroizą ale nie licz , że dobrze wyjdą. radzilbym Ci sobie glowy nimi nie zawracac. Po lasach jeszcze walają się mosięzne.
Cyrograf15 Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Wygodniej autolize w wypadku wielu małych przedmiotów.Wojtek
magnus992 Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 Ja proponowałbym pobawić siec na spokojnie Fosolem. W ten sposób czyściłem łuski od Sturmghewera i jestem bardzo zadowolony z efektu. Jesli dokopię się do fotek to je zamieszczę. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.