Skocz do zawartości

Czyszczenie łusek problem !!!

TonyDfreestyle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wzystkich , ostatnimi czasy nakopałem sporą ilość łusek od MAUSERA dla formacji SS z jakieś 150 sztuk , wiele z nich jest w perfekcyjnym stanie bez skazy ,

jednak chciałbym je wyczyścieć do orginalnego stanu czyli do połysku

prubowałem w fosolu i occie jednak pozostaje po tych środkach nieładny różowy nalot którego muszę polerować wiertarką jedank po tym jak wyczyszcze wiertarką pozostają na łusce place innego stopu

chciałbym sie dowiedzieć CO zrobić by moje łuski były jedno kolorowe a nie w ŁATKI

czy macie jakieś pomysły

jak sam piszesz że są idealne to po jakiego ci ten połysk??? myślisz że będzie on całą wieczność na łusce ? zostaw to jak jest w perfekcyjnym stanie " stare niech będzie starym tu tkwi cała specyfika.a i masz niepotrzebną robotę z czyszczeniem perfekcyjnych łusek " heh .pozdro

Jeżeli łuski są w idealnym stanie, to zbrodnią jest dalsza ingerencja !!! Wiadomo, że są (tak myślę?) wydobyte z ziemi, więc są po prostu brudne. Moja rada to wyczyścić ścierniną (to taka gruba kanina" szorstka, dostępna w sklepach z mat. budowlanymi). Nabierają naturalnego widoku a i farba zielona na łuseczkach wychodzi.Można dla Twojego połysku" lekko przesmarować olejkiem tech. np. do konserwacji maszyn do szycia. Pozdr. RATTUS !!! Fosol WON !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie