Skocz do zawartości

patyna

sahara 74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...na forum jestem nowy chociaż czytam od dawna...chętnie zawsze pomogę w sprawach ciężkich motocykli niemieckich z okresu drugiej wojny......ale teraz do rzeczy ...ostatnio naprawiałem poprzez spawanie toczenie i frezowanie dekiel aluminiowy w moim bmw r75...na koniec dekiel został wyszkiełkowany żeby nie było widać naprawy ale teraz sie błyszczy jak ...... i chciałem go spatynować coby sie nie odróżniał od reszty części aluminiowych.....czy szanowni forumowicze znacie jakieś skuteczne sprawdzone metody na spatynowanie aluminium ......za wszelkie sugestie bedę dozgonnie wdzięczny...pozdrawiam

Można delikatnie wypiaskować, zrobi się matowy i dość szybko samo zpatynuje". Do czernienia alu stosuje Aluminium Black" firmy Birchwood Casey, nie wiem jak z dostępnością owego bo ja mam przywieziony z USA. Ten działa bardzo ładnie ale pewnie coś podobnego jest i u nas do kupienia. Można jeszcze alu anodować. Jak słabo odtłuścić to wyjdzie plamiaste i będzie wyglądać na stare.
Wojtek

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie