pula29 Napisano 16 Listopad 2008 Autor Napisano 16 Listopad 2008 WitamNie jestem na 100% pewny czy to krzyż żelazny, bo w necie nie znalazłem takiego samego (chodzi mi o ten wieniec).Proszę o podpowiedź lub jakieś linki na temat tego medaluPozdr.
SZZ Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 To jakieś nędzne wariacje na temat żelaznego krzyża, a nie EK II. Czyjaś radosna twórczość, wygląda na prymitywny odlew z ołowiu.Pozdrawiam
Luftlander Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 SZZ mam pytanie czy przypadkiem żelazny krzyż i Eisenkreuz to nie to samo?
SZZ Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Dokładnie to samo:)Użyłem w jednym zdaniu obydwu sformułowań ze względów stylistycznych, żeby nie napisać dwa razy żelazny krzyż;)Pozdrawiam
pula29 Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 Z ołowiu to na pewno nie jest, bardziej z cynku. Ale też mi się wydaje, że to jakiś artystyczny wytwór. Tak czy siak w miare ładnie się prezentuje w mojej kolekcji znalezisk.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.