Skocz do zawartości

Przyczółek

kopacz10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem tu nowy i szukam informacji na temat działań wojennych na terenie Tarnobrzega i okolic ,czy ktoś kopał w tym rejonie [Tarnobrzeg,Miechocin Ocice i były Machów] Wiem że na tym rejonie sowieci organizowali przeprawe przez Wisłe . Jestem bardzo zainteresowany bo ostatnio w jednej lokalnej gazecie wypowiadał się rolnik który prosił lokalne władze oto aby posprzątali pozostałości po bitwie Niemiecko-sowieckiej na terenie jego hektarów [okolice Dimitrowa].. pozdrawiam
Napisano
prosze bardzo.http://www.rkka.ru/maps/visla.gif tylko tam same niewypaly,sa lepsze miejsca z wrzesnia w okolicach o ktorych nie ma zadnych zmianek w literaturze
Napisano
linku nie posiadam mapę widzałem ale nie kumam po rosyjsku-zapomniałem ,rolnik który się wypowiadał komentował że na jego polu pełno części po czołgach niemieckich prawdo podobnie pancer4 bo t-34 pozbierali po bitwie było nawet fotka rozbitej radiostacji .co do września nie znam żadnych miejsc ale z1915r to znam wiele nawet pod własnym domem znalazłem ciekawe fanty bez wykrywacza zrobię parę fotek to pokaże .pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie