figurant Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 Witam ! Znalazlem takie zdjecie podczas przegladania jakiegos zagranicznego forum ,watek bodajrze pt East front pictures" czy jakos tak... Jakos mi nie wyglada na sowiecki ten pojazd....To nie jest czasem polski ciagnik artyleryjski ?t
wielebny Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 Nawet nie jeden, a trzy polskie ciągniki.Na pierwszym planie C2P, na drugim dwa C7P.Tornistry z przytroczonymi kocami,też wyglądają na polskie.
figurant Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 Tomek ,skad takie wnioski wyciagasz ? Jeszcze takie fotki tam sa...
jotes Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Zdjęcia były już na forum, nie pamiętam czy i do jakich wniosków doszliśmy.Za frontem wschodnim (znaczy ZSRR, a może dawnym terytorium Polski) przemawia:1. ciągnik gąsienicowy - wydaje się być jakąś wersją Stalińca, ale pewności nie mam; z tego, że ciągników takich nie widziałem w przedwojennej Polsce, nie znaczy, że ich nie było (oczywiście chodzi o ciągniki importowane np. z USA, a nie radzieckie).2. wygląd cywilów,3. ew. stopień demontażu jednego z C7P, choć jak wiemy z tym poradziłby sobie też polski kowal ;)
figurant Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 taa ,ten jeden ciagnik wyglada na ruska ,ale co cywilow to tak poubieranych jest pełno po dzis dzien w okolicach bełska ,hajnołki i innych bialoruskich wiosek!
Pietyczny Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Mam wrażenie, że armia niemiecka miała zwyczaj podobnie troczyć swoje tornistry jak armia polska. Wiadomo, ze z założenia miała ona transport kołowy, ale wszelkie przynależności w jakiejś formie należało przewozić... Więc niekoniecznie musi być to Polska
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.