Mistrzu91 Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 Mam szable wz 34. Podaje link do zdjęć:http://s460.photobucket.com/albums/qq328/Mistrzu91/Mam do was pytanie mianowicie czym ją wyczyścić?? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz30 Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 witam miałem ten sam problem ale poszło weź płyn ludwik , włókninę i kolego jazda aż linie papilarne zejdą z paluszków a po miesiącu zobaczysz efekt oczywiście włóknina na mokro .Pozdrawiam życzę sukcesów i cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 Widze że nauka nie poszła w las :)Na koniec jak jest doczyszczone można jeszcze pobawić się włókniną na olej zamiast wody, i/lub zawoskować. Ale to dopiero tak jak Marjusz30 pisze będzie gdzieś za miesiąc, zakładając że Ci wytrwałości starczy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Witam!Jak nie masz siy i nerwów do takiej roboty to oddaj szablę mi. :-) A tak na serio, to Koledzy dobrze mówią. Nic na siłę, powolutku, pomalutku, dokładnie. Pamiętaj- żadnych drucianek, żadnych wiertarek, szlifierek, papieru ściernego etc.Szable to specyficzne żelastwa do czyszczenia... Nie sztuką jest wyglancować ją do białości. Sztuką jest usunąć korozję i nie robić z szabli piły. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.