adamix Napisano 16 Październik 2008 Autor Share Napisano 16 Październik 2008 witam!stalem sie posiadaczem 13 negatywow na szkle, jak je przechowywac ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk_33 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Witam, nie jestem ekspertem w dziedzinie ale kiedyś (20 lat temu) wpadło mi w ręce kilka pudełek takich negatywów. Z tego co pamiętam, negatywy były poprzekładane papierem. W ten sposób przetrwały kilkadziesiąt lat i pożar.Pożar przetrwały, bo były zagrzebane w słomie na strychu i ogień ich bezpośrednio nie dosięgnął. Nawet chyba woda im bardzo nie zaszkodziła, aczkolwiek było trochę posklejanych, i trzeba było rozdzielać i suszyć. Mnie się wydaje, że najlepiej to zrobić skrzyneczkę z przegródkami (tak jak w projektorach do slajdów) i przechowywać w miarę suchym pomieszczeniu.Pozdr.mk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamix Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 dzieki!moze ktos cos jeszcze doda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.