Pilot76 Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Witam. Jadąc do Gdańska w miejscowości Bzowo na trasie nr.1 zauważyłem z drogi obiekty przypominające schrony bojowe czy ktoś z kolegów może potwierdzić lub zdementować moje przypuszczenia. Pozdrawiam Pilot76.
Lewarek Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 To schrony z rozbudowy mobilizacyjnej Twierdzy Grudziądz, dużo więcej znajdziesz m.in na tej stroniehttp://www.grudziadz.fortyfikacje.pl/
Pilot76 Napisano 13 Październik 2008 Autor Napisano 13 Październik 2008 Dziękuje kolego Lewarek właśnie o te schrony mi chodziło bardzo fajna strona. Pozdrawiam Pilot76.
Chmiel Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Mieszkam niedaleko, jest ich kilka. Niektóre większe a inne całkiem malutkie. Kto nie wie gdzie dokładnie są. Ciężko będzie mu je znaleść. Niektóre są dość mocno zarośnięte, a jeden o ile ostatnio widziałem był zalany wodą... Ten przy stacji benzynowej. Generalnie strasznie zaniedbane i zasyfione. Jedyne co mnie zaciekawiło to płytki na podłogach ich jest dość sporo ;) pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.