Pilot76 Napisano 9 Październik 2008 Autor Share Napisano 9 Październik 2008 Witam. Jadąc do Gdańska w miejscowości Bzowo na trasie nr.1 zauważyłem z drogi obiekty przypominające schrony bojowe czy ktoś z kolegów może potwierdzić lub zdementować moje przypuszczenia. Pozdrawiam Pilot76. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 To schrony z rozbudowy mobilizacyjnej Twierdzy Grudziądz, dużo więcej znajdziesz m.in na tej stroniehttp://www.grudziadz.fortyfikacje.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot76 Napisano 13 Październik 2008 Autor Share Napisano 13 Październik 2008 Dziękuje kolego Lewarek właśnie o te schrony mi chodziło bardzo fajna strona. Pozdrawiam Pilot76. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmiel Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Mieszkam niedaleko, jest ich kilka. Niektóre większe a inne całkiem malutkie. Kto nie wie gdzie dokładnie są. Ciężko będzie mu je znaleść. Niektóre są dość mocno zarośnięte, a jeden o ile ostatnio widziałem był zalany wodą... Ten przy stacji benzynowej. Generalnie strasznie zaniedbane i zasyfione. Jedyne co mnie zaciekawiło to płytki na podłogach ich jest dość sporo ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.