Wojciech82 Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Witam wszystkich.Mam dwa pytania:Dlaczego w w/w katalogu na stronie 221 10 i 20 kopiejek występuje tylko w jednym roczniku? W innych przypadkach nawet jeżeli moneta jest bezwartościowa podawane są wszystkie wydane roczniki.Pytam bo mam 20 kopiejek z 1860r i 10 z 1861 które nie widnieją w katalogu.A drugie pytanie dotyczące katalogu fischera jest następujące.Widziałem fischera monet po gradingu. Co w takowym się znajduje? Wszystkie monety poddane metodzie gradingu czy przybliżona wartość monet w różnych stanach? A może jeszcze coś innego na co nie wpadłem!?Dziękuje
Wojciech82 Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 Dodam że katalog o który chodzi mi w pytaniu pierwszym to fischer 2008 czyli już nie aktualny.
Wojciech82 Napisano 11 Październik 2008 Autor Napisano 11 Październik 2008 Nikt z tylu posiadaczy tego katalogu nie potrafi odpowiedzieć na takie pytanie?
Wojciech82 Napisano 19 Październik 2008 Autor Napisano 19 Październik 2008 Mam już katalog 2009 i w nim sytuacja powtarza się.Wpadł mi w ręce Parchimowicz z przed kilku lat i w nim to samo. Jeszcze raz zadaje pytanie - Czy ktoś wie dlaczego te monety występują tylko w jednym roczniku skoro ja mam inne?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.