Wojciech82 Napisano 9 Październik 2008 Autor Share Napisano 9 Październik 2008 Witam wszystkich.Mam dwa pytania:Dlaczego w w/w katalogu na stronie 221 10 i 20 kopiejek występuje tylko w jednym roczniku? W innych przypadkach nawet jeżeli moneta jest bezwartościowa podawane są wszystkie wydane roczniki.Pytam bo mam 20 kopiejek z 1860r i 10 z 1861 które nie widnieją w katalogu.A drugie pytanie dotyczące katalogu fischera jest następujące.Widziałem fischera monet po gradingu. Co w takowym się znajduje? Wszystkie monety poddane metodzie gradingu czy przybliżona wartość monet w różnych stanach? A może jeszcze coś innego na co nie wpadłem!?Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech82 Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Dodam że katalog o który chodzi mi w pytaniu pierwszym to fischer 2008 czyli już nie aktualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech82 Napisano 11 Październik 2008 Autor Share Napisano 11 Październik 2008 Nikt z tylu posiadaczy tego katalogu nie potrafi odpowiedzieć na takie pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech82 Napisano 19 Październik 2008 Autor Share Napisano 19 Październik 2008 Mam już katalog 2009 i w nim sytuacja powtarza się.Wpadł mi w ręce Parchimowicz z przed kilku lat i w nim to samo. Jeszcze raz zadaje pytanie - Czy ktoś wie dlaczego te monety występują tylko w jednym roczniku skoro ja mam inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.