cross Napisano 9 Październik 2008 Autor Share Napisano 9 Październik 2008 WitamZnalazłem aluminiowe obręcze do niemieckiego hełmu M35. Jedna jest z fasunkiem - wewnętrzna, a druga zewnętrzna do zamocowania w hełmie. Sprężyny tej wewnętrznej mają wejść w szlufki" na zewnętrznej. Jest to dość ciężkie do wykonania. Czy ktoś mógłby mi doradzić jak zmontować ten fasunek? Może jest jakaś specjalna metoda o której nie wiem? Albo jakieś narzędzie potrzebne? Wewnętrzna obręcz jest ze skórą, nitami do skóry i resztą czyli jest to w 100% kompletny fasunek. Za wszelkie rady z góry dziękuję. pozdrawiamcross Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Widzę że juz dość stary temat ale chciałbym odświeżyć, także potrzebuje pomocy jak zmontować te dwie części razem tzn skórzany fasunek i wewnętrzną część do zewnętrznej obręczy mocowanej do hełmu. Może robił to ktoś i ma jakieś zdjęcia poglądowe jak to jest zmontowane razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theurge Napisano 30 Kwiecień 2014 Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Przyłączam się do prośby, też zastanawiam się jak to powinno być zmontowane, w sieci nie udało mi się nic znaleźć. Mam zewnętrzny pierścień, zamierzam dorobić wewnętrzny i potem to wszystko połączyć. Czy ktoś mógłby wrzucić jakiś schemat albo zdjęcia poglądowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.