Hagen Napisano 7 Październik 2008 Autor Napisano 7 Październik 2008 Wiatm was wszystkich.Mam pytanie CZy ktos ma ładnie pomalowane ołowiane figUrki lub też nie pomalowane do sprzedaniaI czy ktos z zna jakiś sklep internetowy gdzie takie rzeczy mozna kupić.Bardzo bym prosił o odpowiedźW razie gdyby ktoś posiadał takie FigUrki ( do sprzedania)Prosze o dodanie zdjeciaDZieki ;]Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 00:20 08-10-2008
tendrzak Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 witam. A jakie figUrki Cię interesują?. Armie ołowianych nie zalecam odlewać z tego materiału figUrek" a raczej cynowych były wytwarzane masowo w latch 20 i 30 , a formy produkowane są do dziś. Posiadam kilka form i mogę się na formy powymieniać, szukam form Nurnberger Meisterzinn - tak zwanej armii Fryderyka Wielkiego http://www.meisterzinn.de/metallgiessformen.php za to na zbyciu mam formy wojsk niemieckich 1 wojny , orkiestr , indian i rycerzy. zresztą bardzo łatwo zrobić sobie samemu formę na podstawie 1 figUrki dobrze odlanej , formę robi się z gipsu, jest o tym artykUł w Młodym techniku . A oferty żołnierzyków widziałem na portalu Świstak - www.swistak.plPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 00:21 08-10-2008
tendrzak Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 no ale z polskiego powinienem otrzymać pałę za figurki i artykuł. Ale wstyd !
Hagen Napisano 7 Październik 2008 Autor Napisano 7 Październik 2008 Głównie chodzi mi o HuzarówArmie Rosji carskiejSiczy zaporowskiejTe co podałeś też są bardzo ciekaweAle czy ty te formy kupiłeś czy jak ;]Dzięki za odpowiedź
Hagen Napisano 7 Październik 2008 Autor Napisano 7 Październik 2008 Jeśli mozne je kupić to gdzie ;]I czy znasz jeszcze jakieś strony z takimi artykułamiDzięki z góry
Hagen Napisano 8 Październik 2008 Autor Napisano 8 Październik 2008 Powtarzam pytanieJeśli mozne je kupić to gdzie ;]I czy znasz jeszcze jakieś strony z takimi artykułamiDzięki z góry
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.