dominik.zd Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 Witam kolegów!Mam do was prośbę, a mianowicie chciałbym się dowiedzieć co to za moneta na tych zdjęciach. Jestem jeszcze zielony w temacie numizmatyki, więc mam nadzieję, że mi pomożecie.Fotografie może nie są w najlepszej rozdzielczości, ale wierzę, że wystarczą do rozpoznania przedmiotu ;).Z góry dziękuję za wyrozumialość i pozdrawiam.
dominik.zd Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 zapomniałem załadować zdjęcia :)
dominik.zd Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 Aha i na pierwszym zdjęciu pod wizerunkiem jakiejś postaci są widoczne znaki przypominające litery: P.L.RNa boku są litery jakby: I(lub L)O A N Tyle udało mi się odczytać - może to w czymś pomoże :).Pozdrawiam
dominik.zd Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 Dzięki za szybką odpowiedź!pozdr
kopijnik2 Napisano 5 Październik 2008 Napisano 5 Październik 2008 pod wizerunkiem postaci Jana Kazimierza są widoczne znaki: T.L.B
dominik.zd Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 O kurcze ale się wkopałem :(No ale w każdym razie dziękuję za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.