Rotmistrz18 Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Witam, mam ogromną prośbę do wszystkich mających jakąkolwiek wiedzę i doświadczenie w konserwowaniu kulbak. Nabyłem niedawno Polska kulbakę wz. 36 z potnikiem, popręgiem, napierśnikiem i czaprakiem, z kompletem sygnowanych troków i z super zachowanym żółtym filcem. Jest jednak jeden podstawowy problem, poprzedni właściciel (człowiek niewielkiej inteligencji) pomalował ją farbą brązową do butów...farba ta miejscowo już poodpadała, ale nadal jest na niej jak i na potniku jej sporo. Tam gdzie nie zdążył jej pomalować jest piękna różowa skórka. Poza tym jest kilka plam po zielonej i żółtej farbie (chyba akrylowej). Chciałbym o porady jak to usunąć i zmiękczyć skórę przede wszystkim na trokach.w załączniku dodaję zdjęcie elementu pomalowanego. Zależy mi by zrobić to najlepiej jak się tylko da. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Nie chciałbym tego zepsuć. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.