Skocz do zawartości

Tajemnicza moneta

bodep

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o ID znalezionej dziś monetki. Chyba jest miedziana. Stan jak na fotografii.
Ciekawy jestem z jakiego okresu pochodzi i czy była cos warta w swoich" czasach.
Znaleziona na polach niedaleko Sochaczewa.

Napisano
Fakt ona jest tak tajemnicza, że chyba nikt nie będzie w stanie... Już gdzieś widziałem takie tajemnicze monety... tylko nie wiem czy parę czy mniej postów wstecz... jak dla mnie to lat coś ok 1659-1668
ale mogę się mylić i to jest prawdopodobne a wręcz pewne...
Podejrzewam, że za sakiewkę imprezę by w tamtych czasach może zrobił, zależy jaką kto miał.
Napisano
Sorry za zgryźliwość, ale można poczytać parę wątków wstecz i sam byś wiedział. To naprawdę działa... Monetka popularniejsza od PRL-owskich i przewija się w wielu wątkach w tym dziale...
Napisano
To straszne ,łatwiej wystukać post i wkleić zdjęcia niż samemu poszukać i się czegoś dowiedzieć ......Ten świat chyba naprawdę musi umrzeć ,za dużo prototypów po nim biega .Pozdro...PS.Broń Boże nie przez zgryźliwość ,ale ile można ......
Napisano
Bez urazy - ale znalazłem monetkę , która jest ledwo czytelna i wg niektórych mądrali mam przeszukać cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi. Po to są fora internetowe , gdzie jest mozliwośc szybkiego uzyskania odpowiednich wiadomości. Sam z przyjemnością odpowiedam na posty, gdzie mogę coś właściwego odpowiedzieć.
A jak dla kogos to taki problem, że ktoś się pyta o sprawy wg nich oczywiste - to lepiej niech się nie odzywa.

Dzięki za informacje , na temat znalezionej monetki.

Pozdrowiam wszystkich BODEP
Napisano
Wiesz chyba dwa posty niżej była właśnie boratynka, i jeszcze kilka postów niżej też temat o boratinich wiec nie nazywaj kogoś mądralą bo sam się kreujesz na iemądralę"....A jak dla ciebie jest problem poszperać po forum( 2-3 kliknięcia) to faktycznie masz problem.
Napisano
Tylko żeby szukac informacji o boratynce - trzeba najpierw wiedzieć, że to boratynka - jak juz uzyskałem informacje , że to boratynka - to sobie sam znajdę informacje o niej - to chyba jasne.
Bo niby skąd mam wiedzieć , że dwa posty wczesniej była informacja o boratynkach?
I wg mnie po to są fora , aby sie zapytać co to jest a dalsze informację to sobie sam znajdę.

pozdrawiam jeszcze raz ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie