rabat Napisano 26 Wrzesień 2008 Autor Napisano 26 Wrzesień 2008 wybieram się do warszawy a dokładnie do starych babic wiem że były tam jakieś anteny dalekiego zasięgu no i palmiry są niedaleko ale w pobliżu samych babic są jakieś ciekawe miejsca na militarkę bo ja jestem z legnicy i dokładnie każdej miejscowości warszawskiej i jej historii nie znam. może coś podpowiecie.
ja20 Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 http://www.odkrywca-online.com/nadajnik-w-babicach-,500769.html#500769 ten wątek jest już bardzo długo na forum głównym, zawsze rzuca mi się w oczy jak wchodzę.Nawet wyszukiwarki nie trzeba.
wolf7 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Stary ! Stare Babice, a Stare Babice :)Nadajnik był kawałek dalej niż dzisiejsze Babice. Na pewno znajdziesz w necie mapkę, ale z tego co pamiętam to nadajnik był bardziej na wysokości końca lotniska na Bemowie i ciągnął się aż do dzisiejszej ulicy Hubala-Dobrzańskiego w Babicach (ale też w Latchorzewie - łatwiej Ci będzie znaleźć). Jeśli jedziesz z tak daleka to polecam Ci Lipków (uwieczniony przez Sienkiewicza w trylogii). Najciekawszy teren w Lipkowie, gdzie jest dworek, kapliczki i stary kościół należy do parafii (a ksiądz pewnie by Cię zadusił gdyby Cię tam złapał), ale powiem Ci, że obok kościoła jest cmentarz, a za cmentarzem polanka gdzie stała fabryka pasów kontuszowych. Szukaj tam, bo teren niczyj - czyli Państwa - czyli nasz :) Poza tym Truskaw (jedyna miejscowość w Kampinosie całkowicie spalona przez Niemców w czasie II wojny za pomoc partyzantom. Ale to już tereny prywatne i Kampinoskiego Parku Narodowego więc ostrożnie i przede wszystkim BEZ DEWASTACJI ! Pozdrawiam
rabat Napisano 4 Październik 2009 Autor Napisano 4 Październik 2009 dzięki za info ale już jestem w domu. jak byłem w Babicach to najczęściej kopałem po okolicznych polach i nakopałem się masę monetek. a co do Truskawia to chciałem pokopać ale po 15 min musiałem uciekać przed zielonymi osobnikami na koniach to zrezygnowałem. następnym razem kiedy będę na miejscu to skorzystam z twojego info.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.