basteksf Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Napisano 25 Wrzesień 2008 witammam takie pytanie apropo osłony cewki do ace czy idzie ją zrobić samemu ??jak tak to jak ?? z czego ??
Anarchista Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 Można:http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=445Wyztarczy zwykły wężyk z marketu budowlanego, nie trzeba go przyklejać do cewki, wystarczy skleić końce wężyka. Enentualnie spód cewki można zabezpieczyć wkładając od spodu dodatkowo coś między wężyk i cewkę, ja stosowałem zwykłą tekturkę okejoną tasmą klejącą.
ramol Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Witam. Najprostrzy sposób z jakim się spotkałem, to zastosowanie rozciętej wzdłuż plastikowej osłony (rurki) na przewody elektryczne lub piankowe osłony termoizolacyjne stosowane na rurkach centralnego ogrzewania.Pozdrawiam
panzerkpfw Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 a czy te metody można zastosować w innych wykrywkach? np. proxima? i czy to nie obniża zasięgów?
ramol Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Witam. Dopóki nie zaczniesz robić osłony z jakiegoś metalu, to w/w metody nie mają żadnego wpływu na pracę wykrywki.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.