Winiu Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Napisano 23 Wrzesień 2008 Chciałbym sie dowiedziec czy opłaca się chodzic z wykrywaczem metali po nyskich fortach lub parkach i okolicach nysy.I czy w okolicach były jakieś poważne bitwy,a jak ktoś chodził w nysie z wykrywką czy mógłby pokazac co można znaleśc oprócz łusek z góry thx pozdro.
Leuthen Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 Jeśli najsilniejsze bombardowanie artyleryjskie miasta w XVIII wieku, jakiemu Prusacy poddali Nysę na początku 1741 r., można uznać za poważną bitwę", to warto szukać. Jeśli działalność w rejonie Nysy wiosną 1945 r. niemieckiego batalionu Nosorożców" można uznać za poważną bitwę", to warto szukać. Jeśli... itd. itp.
Winiu Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Napisano 25 Wrzesień 2008 To dobrze bo właśnie mam sobie już za niedługo sprawic z kolega wykrywacz taki gdzieś do 1000 zł i może uda mi się coś znaleśc jakiś hełm czy coś ;]
leon_rybnik Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 Hełm czy coś" to może lepiej od razu jakiegoś kociaka" czy coś ???Traf na początku kilka łusek a bedziesz miał banana na pycholu :) Normalnie rozwala mnie takie podejście, kupi sobie taki piszczałkę i myśli że fanciory same od razu z ziemi wylezą. Szkoda słów zresztą,życzę powodzenia Zdrów
Winiu Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Napisano 27 Wrzesień 2008 nie łuski już kopałem niedawno ale w Wrocławiu i mi aż sie znudziło kopanie tych łusek chciałbym coś leprzego bo mine kuzyn zbierał we Wrocku na wykrywke i nie mogliśmy nic leprzego wtrafic
Igor Grożny Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Nysa; hmmm? Można spróbować. Na fortach bardzo dużo łusek wszelkiego kalibru, a i kulkę" można trafić.Jak masz zapał to i fanty będziesz znajdował.Darz dółIgor Grożny
Winiu Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Napisano 28 Wrzesień 2008 mnie właśnie interesują najbardziej to jakieś bagnety hełmy klamry o oznakach to nie wspomne nawet.A jeśli chodzi o kule to mojego kolegi ojciec niedawno znalazł właśnie gdzieś na fotach dwie kule ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.