Skocz do zawartości

Czy opłaca sie szukac w okolicach Nysy i w samej Nysie

Winiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałbym sie dowiedziec czy opłaca się chodzic z wykrywaczem metali po nyskich fortach lub parkach i okolicach nysy.
I czy w okolicach były jakieś poważne bitwy,a jak ktoś chodził w nysie z wykrywką czy mógłby pokazac co można znaleśc oprócz łusek z góry thx pozdro.
Napisano
Jeśli najsilniejsze bombardowanie artyleryjskie miasta w XVIII wieku, jakiemu Prusacy poddali Nysę na początku 1741 r., można uznać za poważną bitwę", to warto szukać. Jeśli działalność w rejonie Nysy wiosną 1945 r. niemieckiego batalionu Nosorożców" można uznać za poważną bitwę", to warto szukać. Jeśli... itd. itp.
Napisano
To dobrze bo właśnie mam sobie już za niedługo sprawic z kolega wykrywacz taki gdzieś do 1000 zł i może uda mi się coś znaleśc jakiś hełm czy coś ;]
Napisano
Hełm czy coś" to może lepiej od razu jakiegoś kociaka"
czy coś ???
Traf na początku kilka łusek a bedziesz miał banana na pycholu :) Normalnie rozwala mnie takie podejście, kupi sobie taki piszczałkę i myśli że fanciory same od razu z ziemi wylezą.
Szkoda słów zresztą,życzę powodzenia
Zdrów
Napisano
nie łuski już kopałem niedawno ale w Wrocławiu i mi aż sie znudziło kopanie tych łusek chciałbym coś leprzego bo mine kuzyn zbierał we Wrocku na wykrywke i nie mogliśmy nic leprzego wtrafic
Napisano
mnie właśnie interesują najbardziej to jakieś bagnety hełmy klamry o oznakach to nie wspomne nawet.
A jeśli chodzi o kule to mojego kolegi ojciec niedawno znalazł właśnie gdzieś na fotach dwie kule ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie