Danger Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Napisano 19 Wrzesień 2008 Witam,bardzo prosze znawców tematu o odpowiedź czy moneta będąca rapliką spod linku podanego niżej przedstawia jakąś większą wartość w oryginale ?Pytam ponieważ kolega jest w posiadaniu takiej monetki wyglądającej na oryginał i nigdzie jak do tej pory nie udało mi się ustalić przybliżonej wartości. http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350100028097&category=11976&sspagename=rvi:1:3v_search
Danger Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Napisano 19 Wrzesień 2008 takie jak tutaj czy to są oryginały? http://www.allegro.pl/item419386723_usa_1804_liberty.html
Muszkieterka Napisano 19 Wrzesień 2008 Napisano 19 Wrzesień 2008 Jest to ekstremalnie rzadka moneta(oryginał), ale jednocześnie jedna z najczęściej spotykanych (falsyfikat). O rewelacyjnych kopiach i jak je rozróżniać od oryginału napisano mnóstwo publikacji. Ze względu na gigantyczną ilość kopii cena spadła do ok. 9żł/szt za dobry falsyfikat.
Danger Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Napisano 19 Wrzesień 2008 kolego lub koleżanko Muszkieterka jeśli możesz podać linki do tych publikacji to bardzo chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o tej monetce.Postaram się zrobić fotki tej monetki i tutaj zamieścić więc może damy rade rozszyfrować ją.Osobiście w tej chwili mam przekonanie 60% do 40% że jest to oryginał.Pozdrawiam Danger !
Muszkieterka Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 Danger, na jakiej podstawie uważasz, że jest ona na 60% oryginałem, a w 40% kopią? Że jest okrągła?Wysłałam twoje zdjęcia do znajomego numizmatyka w USA, i w odpowiedzi otrzymałam, że jest to kopia, i to ta z kiepskich. Przykro mi. Załączam zdjęcie jednej z metod szybkiego wykrycia kopii. Przede wszystkim za małe gwiazdki, źle odwzorowane włosy z tyłu i kilka innych...Jak możesz, wstaw jeszcze zdjęcie drugiej strony w ujęciu takim jak ostatnie.Pozdrawiam,Muszkieterka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.