dziuba8024 Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 witam kolegow mam pytanie jaka jest najlepsza cewka do xterry 50 szukam kolorowej drobnicy posiadam standardowa do tego modelu w vikingu wszystkie sa w jednej cenie nie wiem ktora wybrac a jeszcze mam mozliwosc zakupienia uzywanej 6cal 7.5 za 200zl . napiszcie czy warto i czy jest roznica miedzy standardowa prosze
Zwierzu Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 WitamPosiadam takowy wykrywacz wiec sie wypowiem.Cewka 6 calowa jest zdecydowanie za mała i czestotliwosc 7,5kHz to nie wskazanie na drobnice choc oczywiscie nią sie znajdzie.Polecam cewke 10,5' (ok.25 cm) o czestotliwosci pracy 18,75kHz czyli typowej na drobnice.I wieksza i zasieg duzo solidniejszy.PozdroZwierz
Pablo02 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Rozumiem że chodzi Ci, iż zasięg jest solidniejszy ze względu na większą średnicę, a nie na wyższą częstotliwość ( tu akurat jest odwrotnie ).
Zwierzu Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Dokładnie tak Pablo02.Chociaz robiłem test na jednej cewce o wysokiej czestotliwosci i na standartowej(7,5kHz).I na odznace szturm ogólny jest dokładnie 1 cm. na korzysc standartowej.Na odznace za rany i szpandze za walke wrecz jest podobnie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.