ERWIN Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 Witam, trafiła się taka oto płyta osłonowa. Na początku myślałem, że pochodzi od niemieckiej armatki IG 37, której boczna osłona ma właśnie taki okrągły otwór. Ale po dokładnym przyjżeniu się zdjęciom doszedłem do wniosku że to jednak nie to. Nie mogę podpasować jej do żadnego sprzętu. Proszę o wszelkie sugestie co do jej przeznaczenia. Wymiary: 52,5 cm x 64 cm, średnica otworu 12,5 cm, grubość blachy 7 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 Druga strona. Widoczny jeden zachowany sprężynowy uchwyt, był drugi ale przerdzewiał, może do mocowania wycioru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 piecyk, a dokładniej góra.PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 Na pierwszy rzut oka może przypominać blachę od piecyka ale posiada resztki malowania w kolorze oliwki, te sprężynowe uchwyty rozhartowały by się od ciepła, tuleja z blachą połączona jest dobrej jakości spawem no i zostało to znalezione w miejscu obfitującym w resztki sprzętu pancernego. Może jeszcze się komuś z czymś skojarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 piec kotłowniczy, uchwyty do termometrów czy nie pamiętam czego bo nie byłem u babki z 10 lat. nie rozhartuje bo jest wykładany szamotem. PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.