Skocz do zawartości

tylko militarka!!

rabat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
do tej pory chodzę z ace250 i saperem traperem na militarke. chodzi mi żebyście doradzili jaka wykrywka inna na militarke bo saper łapie różne żelastwo lecz tez strasznie drobne śmieci stalowe. i proszę napiszcie jaka wykrywka byłaby najlepsza na militarke ale taką już od wielkości manierki (nic mniejszego). dzięki
rabat
Napisano
nie rama nie bo po lesie ciężko z nią chodzić. lepszacewka nawet 37cm bo taką mam w traperze i sie przyzwyczaiłem
Napisano
nwidziałem two box salamandra i to moze być ale nie wiem gdzie to kupić i jaka jest cena. moze jakiś inny two box?? jakie miałeś thomson największe osiągi na salamandrze i jakiej cewce??
Napisano
Salamandra to nie two box, ale osiągi są wspaniale.
Klamre carską na dyskryminacji wykrywa z 65 cm, menazke z 1 wojny do 1 m, helm na wylączonej dyskryminacji do 1,50m.
Te osiągi nie sa miezone w powietrzu.Zostaly wykonane w glebie.
Nie wiem jak wam ale ja z niej jestem bardzo zadowolony.
Napisano
ale był wątek o przeróbce two box salamandra. ale mi chodzi jak jest z drobnicą?? bo mi zależy żeby nie łapał drobnicy.
Napisano
To statyk-zaprojektowany na militarke.Musialbys się postarac , aby znajdowac drobnice.Wiadomo, że nieraz zapiszczy na odlamek.Ale bez problemu mozna rozrózniać sygnaly.Więc na okopy jest świetny.
Napisano
no traper to też statyk niby na militarke a dzisiaj blaszki i odłamki 1*1cm mi łapał a takich śmieci najwięcej. jeszcze sie nad salamandrą zastanowie. ale może jakieś inne propozycje??
Napisano
No wiadomo ze duzy. Ona ma dobrą dyskryminacje i male gowna pomija.Ja jak niedawno zlapalem sygnal to dokopalem sie na 1m. Myslalem ze jakis duzy fant.A tu się okazalo ze menazka.
A kopalem w dobrze przerytym miejscu.Zauwazylem ze na wiekszosci miejscowek dobrze zrytych to wszyscy kopią co najwyzej z pol metra.Dalej nie tknięte, ale zebyscie zauwazyli co niektorzy z was zostawiają na dnach okopow.
Wiadomo-okop mial z 1,70m uniwersalny wykrywacz nie znajdzie nawet mg w dnie okopu.
Ale kazdy kopie tym co chce.
Napisano
Witam.
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=22316
Tu opisałem, jak samemu zrobić dobry TWO-BOX na podbudowie elektroniki wykrywacza Fisher 555.Konstrukcja stabilna,bardzo przyzwoite zasięgi na większe przedmioty i głębiej zalegające w gruncie.
Salamandra.
Producent Salamandry z Puław ,nie wprowadził dotychczas korzystnych zmian dla tej konstrukcji pozostając ze starym układem sondy z wewnętrzną pętlą kompensacjną[omega].Po zastosowaniu do tej wykrywki[statyk] sondy symetrycznej pierścieniowej, z układem cewek w jednej płaszczyźnie napewno poprawiło by to skuteczność i stabilność wykrywacza.Takie rozwiązanie cewek w swoich sondach, zastosował właśnie DEMET, co prawda po moim dłuższych przekonywaniach go o zaletach tego typu rozwiązań.
ALL.
Napisano
Witam
Moim zdaniem do salamandry jak i wszystkich wykrywaczy na podbudowie Fishera 555 jeśli idzie o zasięgi wykrywacza i promień działania korzystniejsze jest rozwiązanie z sondą tzw.omegą jeśli zaś chcielibyśmy uzyskać lepszą stabilność pracy proponuje sondę tzw.pierścieniową Posiadam omege 27cm i pierścieniową 32cm
Pozd.
Napisano
Witam.
Rozkład sił pola elektrycznego cewki nadawczej w sondzie pierścieniowej, z cewkami w jednej płaszyźnie i w sondzie z cewkami typu omega" jest taki sam.Więc tu nie masz racji.Różnica polega na tym ,że w układzie sondy omega" uzwojenia cewki nadawczej i odbiorczej krzyżują się wzajemnie, w celu uzyskania minimum napięcia zrównoważenia.A miejsca ich skrzyżowania, to ta właśnie część układu takiej sondy, gdzie powstają właśnie niestabilności,które później rekompensuje się zmniejszając znacznie czułość elektroniki wykrywacza , a przy tym zmniejsza się i zasięg. W sondzie perścieniowej do tego celu służy trzecia cewka ,zawana cewką kompensacyjną i tu cewki się nie krzyżują, a więc nie ma potrzeby zmniejszania czułości.W sondach typu omega" i sondach typu DD, naruszenie równowagi indukcyjnej występuje pod sondą w trzech miejscach ,co stanowi problem z dokładniejszą lokalizają przedmiotu w gruncie.Natomiast w sondzie pierścieniowej nie ma tego problemu.
ALL.
Napisano
Witam.
Pozostaje więc złożenie wykrywacza typu TWO-BOX.Zleć komuś odpowiedzialnemu wykonanie takiej wykrywki.Opis podałem powyżej w tym linku.
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=22316
Ja się nie podejmę jego budowy ze względu na zdrowie, nie mam też warunków do wykonania takiego wykrywacza.Wskazany jest też dopalacz do tej elektroniki,który opisałem tu na tym forum.Ci co złożyli ten TWO-BOX z dopałką, są bardzo zadowoleni z jego osiągów.
ALL.
Napisano
witam trochę mnie nie było. a może właściciele smętków się wypowiedzą czy kopią same duże rzeczy czy tez smętek łapie bardzo małe odłamki??bo do salamandry nie jestem przekonany więc sobie ją odpuszczę
Napisano
to ze ma słabą dyskryminacje mi nie przeszkadza ponieważ większe fajne stalowe fanty też się trafiają. tylko żeby drobnicy nie łapał może już łapać takie fanty jak np. zegarek i większe nic mniejszego.
Napisano
Nie ma,a jak cos to niestety Salamandra przewyższa smętka pod względem zasięgow. Nieraz chodze z kumplem , ktory ma smetka. On przejdzie okop bez sygnalu, a ja po nim zbieram kilka ladnych glebokich trafien.

Ale to twoj wybor-zdecyduj sam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie