tomekk Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Wtam!Wykopałem takie oto resztki ramki od saperki oraz szczątki polskich ładownic, co do skóry to tak jak mi już kiedyś poradzono potraktuje lanoliną, lecz mam problem z klamerką która jest w mocowaniu skórzanym, nie wiem czy mogę to elektrolizą potraktować żeby ja odrdzewić a potem wszystko razem lanoliną??? Proszę o jakieś porady, wskazówki itp.Pozdrawiam!tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 oto i to mocowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Tylko delikatne odrzdewienie mechaniczne, cudów nie ma, będziesz się musiał pobawić. Nawilż metal i skórę (niech będzie i lanolina- nie zaszkodzi ani metalowi ani skórze), płyn zmiękczy też korozję, usuń luźne produktu korozji skalpelem i drobną szczoteczką mosiężną jednocześnie zmiękczając skórę po natarcie przysłowiową lanoliną ugniataj skórę aby napiła się lanoliny, kiedy zacznie się robić miękka zacznij ją śmielej wyginać, kiedy uzyska elastyczność a klamerka będzie odrdzewiona podejmij próbę zdjęcia skóry z paska (oczywiście może się okazać że skóra jest już nadmiernie przesuzona i nici z wszystkich zabiegów).Życzę owocnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Dzięki za porady, spróbuje może się uda.PozdrOtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 Oto postępy w pracy na moją ramką, znalazła się tez dolna część, po zakończeniu konserwacji pokaże koncowy efekt :)Pozdrawiam!tomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.