armand Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Napisano 13 Sierpień 2008 Pracowałem tym wykrywaczem, dla chętnych podaje krotką instrukcje obsługi, z uwagi, ze opisy sprzętu u sprzedawców są dla cyborgów.Discrimination - dyskryminacja ustaw na znacznik - będzie odrzucał drobne żelaza, a będzie pokazywał wszystkie kolory i duże żelaza. Im bardzie ustawisz tę gałkę na większą cyfrę, tym większe żelaza wykrywacz będzie odrzucał.Depth - głębokość, czyli zasięg, można ustawić na maksimum lub na znacznik.Audio - próg dźwięku, można ustawić [ bez metalu] na sygnał ledwo słyszalny , lub lekko poniżej poziomu słyszalności.Auto - Manual, wybór ustawiania progu dźwięku automatyczny lub ręczny czyli gałką, używałem Manual czyli ręczny.Ground Balance - ustawić próg dźwięku ledwie słyszalny. Podnosić i opuszczać sond nad grunt czysty - bez metalu. Tak regulować, aby nie było zmiany dźwięku, wyciszania lub pogłaśniania. ALL - praca statyczna, wykrywa wszystkie metale bez dyskryminacji, najlepsza czułość, dobra do militarki.TR DISC- Praca dynamiczna z ustawioną wewnętrznie dyskryminacją, nie używałem, bo ta dyskryminacja była dla mnie za duża, odrzucało monety.Motion Disc - praca dynamiczna z dyskryminacją ustawianą gałką Discrimination, na tym rodzaju pracy najczęściej chodziłem na drobne kolorkiReset - zerowanie, najczęściej używa się przy pracy ALL.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.