Skocz do zawartości

Fisher F5

israel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jeśli chodzi o wzbudzanie sie to u mnie jest tak ze jak chodzę na max czułości jest ok ale po jakimś czasie zaczyna wariować ze czułość muszę przykręcać na 1/3 nie wiem czy to zależy od temperatury bo jak było ok 5 stopni to chodziłem ze 3 godzinki zanim zaczął wariować a przy -1 stopnia to już po pół godzinie dostał szału
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
elektronika tu nie ma nic do wzbudzania raczej to po prostu wina baterii które pod wpływem zimna padają jak kawki" stąd trefne sygnały i wariowanie przy niskiej temperaturze
Napisano
Witam

Jestem nowym użytkownikiem f5 mam go od 2 dni,mam kilka pytań do kolegów którzy dłużej mają ten sprzęt tj.
-na jaką wartość ustawiacie pokrętło Gain, bo ja ustawiam na maxa tj. 95,99
-na jaką wartość ustawiacie pokrętło Treshold(chodzę bez słyszalnego sygnału wiodącego) ja ustawiam na -8,-9
-na jaką wartość ustawić pokrętło Discrim,żeby wykrywka łapała małe przedmioty,ja ustawione mam na 15(wycinam Fe i Foil).
Na razie tylko dwa razy byłem w terenie ok 8h,kopie wszystkie sygnały,wyszły mi 2 sreberka,2 łuski, trochę pfennigów,guzików oraz cała masa polmosów,kapsli i innego żelastwa.
Z góry dziękuję za pomoc.
Napisano
Nie miałem,byłem wczoraj i dziś,może dlatego że nie ma już dużych mrozów,ale jeszcze muszę poznać sprzęt.
A jak kolego moje ustawienia ,bo z instrukcji to zawiele się nie dowiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie