Lord_Macragge Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Witam!Dziś zostałem szczęśliwym (?) posiadaczem nowiutkiego Garretta w komplecie z 2 cewkami. Jako iż jestem zupełnie zielony" w biznesie kopania, wykrywaczy itp. kieruję do Kolegów pytanie: Jakie możecie polecić mi konfiguracje ustawień i cewek do jak najlepszego wyszukiwania drobnicy lub militarki (tak, wiem, że ACE 250 jest głównie na małe rzeczy, ale ponoć z większymi stalowymi obiektami też sobie radzi)? Jak zmieniać je w stosunku do gruntu zanieczyszczonego i dziewiczego? Z góry dziękuję! Lord Macragge
fabis94 Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 szukajcie a znajdziecie, na tym forum i innych, sam mam sprzęt od niedawna:)
Lord_Macragge Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Szukałem i nie znalazłem żadnego tematu z pytaniem i kryteriami, które podałem...
atb22 Napisano 12 Sierpień 2008 Napisano 12 Sierpień 2008 Witaj, nie wiem jak inni koledzy ale ja nic nie ustawiam jadę" zawsze na all metal i wsłuchuje się w tony a jak szaleje za bardzo na terenie zaśmieconym to w sensitivity wycinam 2-3 kreski. Jest to dość prosty wykrywacz wiec nie posiada jako takich konkretnych ustawień. Musisz spędzić z nim troszkę czasu w terenie radze ci nie sugerować się wyświetlaczem a nauczyć się najlepiej na all metal co on do ciebie mówi. Pozdrawiam
niechludow Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Popieram atb22. Zarówno ACE 150 jak i 250 są wykrywaczami które swoimi osiągnięciami mogą mile zaskoczyć. Ale trzeba się ich nauczyć i zrozumieć co chcą przekazać.Najważniejszy jest ton, który uzupełniony o wskazania wyświetlacza dość dokładnie informuje z czym mamy do czynienia.Język tych Garrettów już jako tako rozumiem, wymagało to sprawdzenia setek, tysięcy, różnych sygnałów. Polecam ten sprzęt dla cierpliwych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.