ja20 Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 Jest ktoś chętny pokopać na Mazurach w następnym tygodniu?Okolice jeziora Orzysz dokładniej.
ja20 Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 To jak nie ma chętnych na te okolice?Byłem tam kilka dni i za kilka dni wracam, pole namiotowe nad samym jeziorem, cisza, spokój.W okolicy kila bunkrów, w planie mamy też wypad do Giżycka, Mamerek i na Wilczy Szaniec.
switch002 Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Moze i znalazl by sie jakis chetny. Panowie a z jakim sprzetem chodzicie i na co sie nastawiacie?
Robind Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 WitamMożnaby pochodzić, ale ja sie nastawiam raczej na kolorek.
switch002 Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 to tak samo jak ja? Zastanawiam sie nawet nad wyprawa na wilczy szaniec lub nawet do czernik
switch002 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 i jak Panowie poszukiwania powiodły sie?
ja20 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 Mi się powiodły, fajna okolica, bunkry też mało znane są, niestety całe zamazane przez harcerzy, jeśli kolorki, to można sporo znaleźć, pijani żołnierze gubią to i tamto, łusek też mnóstwo wychodzi, wszędzie.Tylko radziłbym dołki zasypywać idealnie.
switch002 Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 a to dlaczego? Mam zamiar sie wybrać niedługo lecz obawiam sie trochę towarzystwa jakie mogę spotkać w okolicach bunkrów :_)
ja20 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 Jeśli chodzi o okolice Orzysza to towarzystwa się nie należny obawiać, w samym Orzyszu kilka razy zaczepiały mnie pijaczki, zawsze zagadały coś śmiesznego powiedzieli, z pola namiotowego do miasta około 7 km, z Orzysza na bunkry koło 11 km jeździłem autostopem wszystko spoko luz, zero zaczepek, krzywych spojrzeń, wielokrotnie miejscowi mówili mi jak dojść, gdzie co jest.Z kopaniem super, dołki zasypywałem, na prywatnych łąkach itp. i nikt nic nie powiedział.Polecam Orzysz.Jest też fajne pole namiotowe w środku lasu.Łuski mauzerowskie znajdziecie wszędzie kolorki(monetki, porcelanki, guziki), trzeba pomyśleć, albo popytać.Ogólnie miejsce mega pozytywne, a na bunkrach tylko Harcerze co z obozu na papierosa uciekają
Maku 73 Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 z tym że wszędzie wychodzą łuski to bym polemizował, czesałem teren w rejonie Orzysza, Rostek, Ublika, Jeziora Śniardwy przy Nowych Gutach (w lesie po lewej stronie jest full ziemianek), Okartowa i ...bardzo mizernie, nie mówiąc o czym kolwiek z pierwszej wojny. Mieliście więcej szczęścia?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.