pepesha Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Mam takie pytanie, skąd wsiąść fasunek do hełmu niemieckiego i radzieckiego sześcionitowca??? Jakieś pomysły?? Myślałem nad kupnem powojennej kopii takiego hełmu niemieckiego i polskiego wz. 50, a potem nad wycięciem takiego fasunku, ale szkoda mi kasy na takie nocniki. Jeśli ktoś wie gdzie można kupić coś takiego, to będę wdzięczny, bo w innym wypadku sam wytnę ze skóry takie coś. Niedawno dziadek z okolic Warki mi takie coś skombinował, więc po oczyszczeniu szczotkami drucianymi na wiertarce i szlifierce kątowej, oraz po polakierowaniu, chce je całkowicie zrekonstruować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Jeśli masz skórę i wzór oryginalnej skórki to rób samemu, na pewno taniej wyjdzie, jeśli nie kupuj dwie 50-ki. Jeśli chodzi o kopie do niemca to możesz poszukać skórki od hełmu czeskiego, koszt skórki ok.10 zł a hełmu 20-30 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Niedawno widzialem chyba na allegro ;b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.