Gość Napisano 15 Lipiec 2002 Share Napisano 15 Lipiec 2002 Pomóżcie!Mam odznakę o owalnym ksztłcie, z tłoczonej blachy. Na dole dębowe liście (3) i żołędzie (2), a na górze głuszec. Może wiecie czy to odznaka leśniczych, czy myśliwych, itp. Raczej przedwojenna, niemiecka - tegoo jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwro Napisano 16 Lipiec 2002 Share Napisano 16 Lipiec 2002 Z Twojego opisu skojarzyło mi się to od razy z odznaką niemieckiego snajpera ale... przedewszystkim tam nie był głuszec tylko orzeł :-) a raczej tylko jego głowa. Poza tym zgadza sie kształt (owalny) były też 3 liście dębu ale za to już jeden żołądź. No i jeszcze warto dodać że z tego co się orientuje emblemat snajpera był wykonany raczej w formie naszywki na rękaw a nie metalowej odznaki.Może masz jakiś skanik ale lepszy opis?pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosin Napisano 18 Lipiec 2002 Share Napisano 18 Lipiec 2002 Postaram się o zdjęcie. Odznaka ma 4 na 2,5 cm, jest wykonana z tłoczonej blachy. Głuszec i liście zajmują po pół odznaki. Ptak ma uniesiony łeb i ogon i opuszczone skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.