riteks Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 Chciałbym trochę zmiękczyć i uelastycznić przyschniętą już skórę pasa niemieckiego.Wiem,że dobra jest do tego lanolina,z którą zresztą problemu miał nie będę bo mamy w pracy z pół tony tego specyfiku.Chciałbym się dowiedzieć czy nakładać lanolinę od strony wewnętrznej pasa czy może zewnętrznej?A może z obydwu stron?Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy olej parafinowy też nadaje się się do skóry?Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Olej parafinowy do tego się nie nadaje. Lanoline na ciepło pędzlem nanosić. Lico zciemnieje jak je posmrować.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Wielkie Dzięki.Myślałem,że olej parafinowy się nadaje i pociągłem nim oficerki,ale nie widzę żeby coś złego się działo.Jeszcze raz Bardzo Dziękuję i Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Skóra po oleju parafinowym zwykle w przeciągu roku twardnieje. W ostateczności nadaje się do nabłyszczania, jednak zdecydowanie lepiej udać się do sklepu jeździeckiego i tam poszukać do tego specyfików.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Mam już cały słoik lanoliny,jednak kolega z pracy radzi mi aby nie smarować samą lanoliną tylko zrobić miksturę.Roztopić z łyżeczkę lanoliny i dodać do tego tubkę kremu do rąk.Twierdzi,że sama lanolina nie jest w stanie spenetrować głęboko skóry,natomiast substancje zawarte w kremie bardzo to ułatwiają.Odradza też stosowanie benzyny ekstrakcyjnej do rozcięczania lanoliny,bo jak wiadomo bęzyna wysusza.Co o tym sądzicie?Pozdrawiamriteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Z mieszaniem z kremem nigby nie eksperymentowałem. Kidyś zamiast lanoliny stosowałem taki krem do rąk co miał podane w składzie 40% lanoliny i działał. Benzyna nic nie wysusza bo nią nie myjesz tylko odparowywuje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.