Skocz do zawartości

Proszę o identyfikację monety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kopijnik2 masz oczywiście rację,moneta jest wstawiona odwrotnie - przepraszam,a odkurzyć jej nie mogę ponieważ jej nie mam,jest to tylko usługa grzecznościowa

pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie
drag350
Napisano
rewersy kolego są różne! zależy jaki region i jaka mennica! Mylisz się:) tą co pokazałeś to Serbia... :)
Pozdrawiam
Napisano
hehe dzięki Panowie! Swego czasu posiadałem sztuk dwie takich:) popular:) jak denary Piusa w Italii:P
Cieszę się że mogłem pomóc!
Pozdrawiam
1939!

P.s. Monety rzymskie to jest najłatwiejszy temat:))
Napisano
po portrecie :) kolego:) napisy masz po łacinie i zawsze pierwsze jest imię:) mennice masz na rewersie pod postaciami pod pozioma kreska:)
Napisano
This type with the same legends was struck by Constantine the Great at the end of his reign. It is difficult to distinguish between the coins of the father and son and most are traditionally attributed to the father. For this reason, coins attributed to Constantine II as Augustus are much more difficult to find than those of his brothers. This type with the S R mintmark may confidently be attributed to Constantine II.
Napisano
ehh... z ruskiego to ci przetłumacze mniejwiecej niemiceki to samo ... ale angielski noga ze mnie:) po polsku porsze!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie